Annyeonghaseyo

Bericht door arian 21 Reacties

“Laat het nu maar gebeuren.”

De stem die in ieders hoofd schalde en zo af en toe zijn weg naar buiten vond.

De laatste paar dagen voor vertrek leeft in huize Dekkers eenieder weer in zijn eigen bubbel. Eigen gedachten. Het is wel anders dan het vorige avontuur dat we samen aangingen, al weer tweeënhalf jaar geleden. Ditmaal straalt er iets van rust uit. We zijn tenslotte ervaringsdeskundigen. ‘Been there, done that.’ Niemand die ons kent kijkt nog raar op. “Dat zat er wel aan te komen.” Een samenvatting van gedachten en uitspraken van de mensen om ons heen. En inderdaad. Het zat er aan te komen. We hebben lang na kunnen denken over hoeveel vrijheid wij onszelf gaan gunnen. Het voelt anders. Het is ook wat anders. Minder onzeker. Minder kans op lekke banden. We hebben een appartement, een visum, een inkomen, andere mensen als ijkpunt of vraagbaak. En omdat al die dingen geregeld zijn en we ook gewend zijn aan een hoop onzekerheid, maakt dit ons de pis niet meer lauw. Maar. Het neemt niet het gevoel van ‘missen’ weg. Familie, vriendjes, sfeer, omgang, hagelslag. Maar wij dansen met ons hart en daardoor gaan onze voeten waar ze gaan. En soms dan stopt de muziek. Heel even maar. Dan komen we even op adem en kijken we waar we staan. Is er besef. Op zo’n moment pakken we elkaar vast. Soms laten we een traantje, vaker een lach, altijd een kus. Sommige dingen zijn te mooi om niet waar te zijn.

Dus. Gewoon gaan. Een kort afscheid, want je bent er toch niet langer; je vertrek wordt alleen verlengd. “Korea, heer wie kom!”

 

 

Met de geur van een verse kop koffie in mijn neus, druk ik zachtjes de deur van mijn toekomstige kantoor/de logeerkamer achter me dicht. Als ik naar het bureautje loop, voel ik me net een vlieg op een vliegenstrip. Oh! Dit kamertje moet nog even schoongemaakt worden. Net als de rest van het huis trouwens. Geeft niets. Een gegeven huis niet onder de bank kijken. Daar beginnen we straks wel aan…als het licht is. Blijkbaar is de vorige bewoner pas een aantal dagen weg en die moet gedacht hebben: Mo en Arie komen over twee jaar al, dan ga ik er niets meer aan doen. Ook de huishouding heeft nog geen kans gezien om het duo Mr. Muscle en Meister Proper aan het werkt te zetten. Dat gaf geflikker;-)

Zit je dan: kwart over vier in de ochtend. De afgelopen uren klaarwakker. Jetlag wordt dat ook wel genoemd, geloof ik. De tweede keer in een maand tijd en het is duidelijk: dit kun je niet trainen. Je kunt jezelf wat helpen (naar het schijnt) door wat te slapen in het vliegtuig en veel te drinken. Precies. Twee pluspunten van mij. Maar dan anders. Heel vervelend is het ook niet. Behalve dat ik vanmiddag om een uurtje of één weer alle zeilen bij moet zetten om geïnteresseerd over te komen. Dat vind ik normaal al lastig. Nou ja, wie dan leeft, wie dan instort. Nu is er in ieder geval even tijd om te bloggen, want het mag duidelijk zijn dat er wat veranderd is in de woon-werk situatie.

Terug naar het begin. Sinds donderdag 20 augustus 2014 wonen we in Ulsan. Wat eerlijk gezegd in beginsel nog niet eens aanvoelde als op vakantie gaan is inmiddels heerlijk binnengesijpeld: Wij zijn geëmigreerd! De afgelopen dagen is de muziek wel een aantal keren gestopt. En je raadt het al. We hebben flink om ons heen gekeken.

Als eerste in onze nieuwe woonsituatie dus. Een ruim appartement met drie slaapkamers, een badkamertje, een washok en een ruim balkon. Daar moet ik bij zeggen dat onze laatste woonsituatie, ook doordat het licht geschilderd is, iets rianter overkwam, maar dat de woonsituatie daarvóór aanzienlijk kleiner was. De relativiteitspraktijk van Van Helden: We zitten weer best! Ook zitten we voor de verandering een keer in het laagste appartement in een stapel van vijf, wat aanzienlijke ellende voorkomt met de vier fietsjes die eraan zitten te komen. Al kun je die gerust ook buiten laten staan, want criminaliteit is hier een uitzondering.

Ten tweede gaat er weer gewerkt worden. Althans door Moniek. (Dat wij de verdeling op deze manier gemaakt hebben zal voor de meesten geen verrassing zijn;-)) Ons Mo gaat sport en beweging geven aan de categorie ‘from all over the world’ in de subcategorieën ‘kleuter’, ‘ ‘middelbaar’ en ‘1 en 2 voortgezet’. Dat gaat ze doen op een school van Hyundai Heavy Industries, de werkgever van de ouders van die kinderen. Een enorme gave uitdaging, want tot op heden is er geen officieel sportprogramma en dus mag ze alles organiseren zoals ze dat zelf wil. En daar is ze wel van: zelf doen. Kei leuk. Voor mijzelf wordt het stapje voor stapje duidelijker wat eventueel de mogelijkheden zijn. Ik ben met mijn vrouw mee, dus heb een ander visum. Daar mag ik officieel niet mee werken, maar overal valt een mouw aan te passen. Ik gooi het er nog steeds op, dat ik ook wat met sport en bewegen kan gaan doen. De connecties worden her en der al gelegd. Helemaal nu Bert van Marwijk is afgehaakt. Ik vind hoge inkomstenbelasting niet zo’n probleem. Je kunt namelijk ook genoeg krijgen door minder te willen.

Natuurlijk gaan we samen ook het land verkennen. Weekendje links, weekendje rechts, weekje rechtdoor. Er is een hoop te zien, te doen, te leren en…te genieten. Because when you stop and look around, this life is pretty amazing.

“Wat zeg je schat? Heb jij drie weken vakantie rond de kerst…?

Deel onze verhalen:
 • Print
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • eKudos
 • email
 • Hyves
 • LinkedIn
 • MySpace
 • NuJIJ
 • Technorati

21 Reacties tot zover.

 1. Helene en Matthias says:

  hoi Moniek & Arian,

  Heel erg leuk filmpje, en een super leuk huis!
  Lijkt me heel high-tech, dat toilet 😉 Heel veel plezier in Zuid-Korea!

 2. Kim says:

  Hi Lieve schatten,

  Alweer bijna 2 weken weg en Mo is al begonnen met werken. Wat een mooi appartement, daar kunnen jullie je wel thuis gaan voelen gok ik zo.Ik kijk alweer uit naar het volgende verhaaltje.

  Liefs Kim

 3. Diederik says:

  Hoi Moniek en Arian,

  Ziet er weer pico bello uit allemaal zeg.
  En Moniek heeft automatisch een knappe huishoudster erbij merk ik wel

 4. BreZaHhH4eVaHh says:

  Haha, dat filmpje. Van een standaard filmpje iets moois maken.

  Ziet er sjiek uit! Hebben jullie al een sprekende Zuid-Koreaanse rekenmachine gevonden? Dat toilet kennen we al namelijk…

  Cheerioow

 5. Nadine en Mark says:

  Hoi Mo en Arie,

  Wat fijn om te zien dat jullie weer een prima plekje hebben gevonden. En super gaaf dat we een kijkje in jullie huisje mochten nemen! Ziet er inderdaad goed uit en een schoonmaak beurt doet wonderen 😉

  Mo heeel veel succes met je nieuwe uitdaging maar daar twijfelen wij geen seconde aan!

  Zet hem op en ook al missen wij jullie nu al WE KEEP IN TOUCH!

  heel veel liefs dien en mark

 6. Toos en Ad nagtzaam says:

  Hoi moniek en Arian,
  Nou met de woonruimte zit het wel goed, voor jullie doen erg luxe, misschien toch wel een beetje heimwee naar jullie tentje?
  Nou met die w.c. Helemaal luxe, ik kom deze regelmatig tegen bij de oudere mensen ha ha, maar gemak went snel, dus succes ermee.
  Verder al een beetje gewend, en moniek jij hebt al heel wat te doen.
  Veel succes lieve groetjes Toos en Ad.

 7. Toos en Ad nagtzaam says:

  Hoi moniek en arian,
  Zo wat een geweldig super de luxe onderkomen hebben jullie, ik denk toch dat jullie stiekem je tentje gaan missen, of denk ik dat maar.
  Die w.c. Is blijkbaar super handig, kom die nog al eens tegen bij ja ja de oudere mensen, ha ha maar gemak dient de mens toch.
  Heel veel succes en we blijven jullie volgen.
  Lieve groetjes Toos en Ad

 8. marco en marleen says:

  Nou dat ziet er goed uit,
  plek genoeg daar. heel veel succes daar.en tot ziens, je weet maar nooit misschien hebben we nog weleens tijd over ( en geld )
  groetjes uit Etten -leur

 9. Tuur, Gretol & Roos says:

  Hallo,

  Wat fijn dat jullie aan het volgende avontuur op locatie zijn begonnen!
  Geniet er maar flink van.

  Groetjes uit Andel

 10. Floor says:

  Nice filmpje! Leuk om zo een tour door jullie nieuwe casa te krijgen. Nu al een weekje weg. We moeten er maar aan gaan wennen want voorlopig zijn jullie niet meer terug snif snif. Succes daar en geniet van alle nieuwe indrukken. Mis jullie!

  Dikke kus X

 11. Gerrit C van Helden says:

  Hoe was ‘t-ie. Heeel goed. Een prachtig praatje bij het plaatje. De uitnodiging smaakt naar meer.

  Moniek veel succes bij het opzetten van je opleidingsplan op je school.
  Wij hebben al leuke reakties gehad op jullie stukje in de krant. ‘t Was goed geschreven door Debora. Tot Skypes of mails.

  Groeten van ons.

  PS.
  We hebben vandaag (woensdag) nog 65 km gefietst.

 12. Gerrit C van Helden says:

  Hoe was ‘t-ie. Heeel goed. Een prachtig filmpje van jullie appartement en de uitnodiging smaakt naar meer. Leuk gebracht. Groetjes aan Moniek.

  Moniek
  Veel succes met het opzetten van je opleidingsplan op je school. Jullie maken wel.

  Ma en pa van Helden

  PS.
  Vandaag (Woensdag) 65 km gefietst.

 13. Cees en Carina says:

  Ziet er goed uit jullie nieuwe onderkomen! Gaat helemaal goed komen daar in Zuid-Korea met jullie.
  Dit is natuurlijk een eitje vergeleken bij wat jullie al ondernomen hebben. Veel succes mensen en we hopen nog veel plezier te kunnen beleven aan de leuke verhalen op jullie blog!
  Gr. Cees en Carina

 14. Aat en Chris says:

  Hoi Moniek en Arian,
  Dus het is nu echt begonnen!!! Geweldig leuk en natuurlijk veel succes voor jou, Mo, het is je toevertrouwd, weten we uit ervaring. We wensen jullie het allerbeste en zullen jullie blijven volgen via de site.
  Liefs van je ZA-papa en mama ;->

 15. Janny Hordijk says:

  Hallo Arjan en Moniek,

  Wat een leuk filmpje, en wat een leuk appartement. Wel flauw hoor dat jullie geen sponsor meer zijn van wc papier :-).Geweldig die toilet. Wat ontzettend leuk om jullie zo te volgen, lees er graag over 🙂 Je hebt zo’n heerlijke manier van verhalen vertellen :-)Heerlijk die avonturen van jullie. Ik wens Moniek succes met haar werk, en ik zie ook jou Arjan snel wel wat gaan doen. Heel veel geluk en plezier samen daar, groetjes janny

 16. Arjan, Debora, Jayden says:

  haha, leuk filmpje! Ziet er goed uit hoor, jullie appartement. En flink wat ruimte nog. Volgens mij weten jullie zelf ook nog niet hoe de wc werkt, of wel? 🙂 Veel geluk daar en werkze! 🙂

 17. Luzje says:

  Heeyy luitjes,

  Ik wens jullie veel succes en geluk daarzo. En uiteraard veel plezier. Arjan jou kennende zal je zeker wat te doen gaan krijgen 🙂

  groetjes aan beide

 18. Batsie says:

  Ha,ha echt iets voor jou, wat heb je toch een mooi leven zo saampjes.
  gr…..Batsie

 19. Marlou says:

  Hahaha, super cool filmpje!! Ik mis alleen 1 dingetje: Smoniekpiek! 😉 enne; ik ben best benieuwd naar die wc, ziet er best ingewikkeld uit, haha! Hadden jullie m’n kaartje nog gelezen? Want ik wacht nog op reactie…
  Fijn dat jullie heel zijn aangekomen!! Xxx

 20. Marcel van der Lugt says:

  Het is weer afzien daar. 🙂
  Leuke woning hoor. Helemaal toppie volgens mij. En idd ruimte genoeg voor visite. Viel spass.

  • Jac en Ria says:

   Hallo Moniek en Arian,

   Fijn dat jullie een goede reis hebben gehad.
   Zo te zien is er niets mis met de woonruimte daar.
   We wensen jullie een hele fijne tijd en blijven jullie volgen via deze site.
   En voor Moniek: succes met je werk.
   Groet,
   Jac en Ria.


Meeste reacties op

Expect the unexpecte

Terwijl ik met het lood in m’n benen de twaalf ...

We did it!

Zo nu en dan verschijnt er een grijns op mijn ...

Ringtuuttuutpeppepho

De groene zeeschildpad Mijn hoofd maakt overuren. Met vlagen is het ...

Poesbijk touchdown

De dames van de howdy-doody douane waren heel content met ...

Over de meet

“Met de volgepakte fietsen op de foto voor dat operagebouw ...