De tijd vliegt….

Bericht door arian 8 Reacties

De beste wensen nog voor het nieuwe jaar! Hoop dat iedereen een mooi jaar achter de rug heeft en dat jullie allemaal weer gaan genieten van 2015. Ja, alweer een nieuw jaar. Ook hier in Korea vliegt de tijd. Vandaar dat het net lijkt of het vorige blog pas twee weken geleden was….

We waren even uit de ‘ blog’ running.

Met ons gaat het goed, we zijn het Nederlands niet verleerd, praten wel de hele dag Engels, behalve tegen elkaar en we komen niet echt verder dan vijf woorden Koreaans. We eten soms twee keer per dag rijst en kunnen steeds meer pepers hebben. We hebben nog geen spleetogen of zwart haar gekregen. Rochelen niet overal in het openbaar, maar doen wel graag mee met de Koreaanse feestdagen en sportevenementen.

Kortom, we zijn gelukkig en hebben het prima naar ons zin. Een nieuw contract voor volgend schooljaar zit in de pijpleiding en Arian houdt zichzelf en anderen nog steeds lekker bezig op sportgebied.

We hebben inmiddels al heel wat van Korea kunnen zien. En vaak ontdekken we weer wat nieuws in onze vrije tijd. Dus ja, de afgelopen maanden even samenvatten is erg lastig, dus dacht ik (Moniek), ik laat jullie gewoon even lekker foto’s kijken. Even zappen naar de fotogalerij waar een nieuw mapje ‘Korea’ in staat.

Tijdens de kerstvakantie was Jaap bij ons op bezoek en zijn we zuid-Korea rond gecrost met de auto.Een zeer divers rondje kan ik wel zeggen. Zo waren we te gast op de scheepswerf, zeer uniek, daar mag je niet zomaar komen kijken, maar wij kennen weer eens iemand… We hebben in de sneeuw gestaan voor wat skiplezier, Seoul verkend, rondgerend in wat nationale parken, relaxed gebadderd in de Koreaanse sauna/spa en alle Koreaanse lekkernijen geproefd. De DMZ bekeken, voor degene die het even vergeten waren, de best bewaakte grens ter wereld tussen Noord en Zuid Korea. Laat het woord ‘overgang’ maar weg, want hier kun je dus niet over. En we hebben nog twee dagen geprobeerd of het beroep ‘monnik’ iets voor ons is en of we in een tempel kunnen wonen…..euh, niet echt, maar leuk geprobeerd.

Hoop dat je een impressie krijgt van wat ons allemaal bezig houdt hier en hoe Korea er eigenlijk uit ziet. Hieronder een filmpje van de afgelopen tijd met Jaap!

 

 

Deel onze verhalen:
 • Print
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • eKudos
 • email
 • Hyves
 • LinkedIn
 • MySpace
 • NuJIJ
 • Technorati

8 Reacties tot zover.

 1. Super leuk filmpje met al die gave foto’s!! En een heerlijk muziekje erbij! Helemaal mooi!

 2. Eus says:

  Super leuk dat filmpje!!!! Fijn om ook bewegende beelden van jullie te zien hihi!
  Gaan jullie daar ook carnaval introduceren in februari? 😉
  X Eus

 3. Jac en Ria. says:

  Hallo Moniek en Arian,
  Ook van ons natuurlijk nog de beste wensen voor 2015.
  Leuk om de filmpjes en foto’s te zien.
  En natuurlijk worden we elke week bijgepraat tijdens ons wandeluurtje.
  Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben.

  Groet,
  Jac en Ria.

 4. kim says:

  Hi lieve Mo en Arjan,

  Wat tof om weer wat van jullie te zien. Een geweldig filmpje en super foto’s! Echt heel leuk! Dikke kus

 5. Joyce en Pieter says:

  Wat een schitterende film en mooie foto’s!!!
  Dat zegt inderdaad meer dan woorden. Het moet echt genieten zijn daar 😉

  Veel liefs vanuit Rooi

 6. Marlou says:

  Ik zie nu dat mijn stukje/reactie niet helemaal is doorgekomen… Maar ik wilde ook nog zeggen dat ik het echt fijn vind om weer eens wat van jullie te zien, lezen en horen!! En dat het weer tijd is voor een update vanuit het Chaamse (niet dat er zo veel spannends gebeurd is, maar gewoon voor de leut!) Mail is coming! 😉
  Xxx

 7. Rien Geerts says:

  hoi Moniek en Arian,wel laat maar nog de beste wensen voor 2015,en vooral een gezond.zijn weer mooie fotos en filmpje met Japie ,heb hem nog niet gesproken maar hoor de verhalen nog wel,veeeeel groetjes uit Chaam,het gaat jullie goed gr Rien.

 8. Marlou says:

  Wauwww!! Wat ontzettend kei gaaf filmpje!! De muziek eronder is ook leuk trouwens (we hadden Japie gezien bij Kensington in de 013


Meeste reacties op

Expect the unexpecte

Terwijl ik met het lood in m’n benen de twaalf ...

We did it!

Zo nu en dan verschijnt er een grijns op mijn ...

Ringtuuttuutpeppepho

De groene zeeschildpad Mijn hoofd maakt overuren. Met vlagen is het ...

Poesbijk touchdown

De dames van de howdy-doody douane waren heel content met ...

Over de meet

“Met de volgepakte fietsen op de foto voor dat operagebouw ...