• De tijd vliegt….

  De beste wensen nog voor het nieuwe jaar! Hoop dat iedereen een mooi jaar achter de rug heeft en dat jullie allemaal weer gaan genieten van 2015. Ja, alweer een nieuw jaar. Ook hier in Korea vliegt de tijd. Vandaar dat het net lijkt of het vorige blog pas twee ...

 • Welkom op Hyundai Foreign School

  Op de speelplaats krioelt het van de kinderen. Kinderen tussen de 5 en 13 jaar oud met de meest uiteenlopende achtergronden. Kinderen en docenten van over de hele wereld zorgen ervoor dat wij hier op school 30 nationaliteiten rond hebben lopen. Gezellige multiculti samenleving hier op HFS (Hyundai Foreign school) ...

 • Smoel op het terrein

  Leuke uitspraak, vinden jullie ook niet. ‘Smoel op het terrein hebben’. Militair jargon. Net als ‘vlieg, ga uit mijn kaartvierkant’, ‘pijn in de hoefjes hebben’, ‘je nek vol metselen’, hey mondje, begin te pompen’, etc. Succes met je eigen verbeelding snuitjes! “Nee!” Je bent niet op je gezicht gegaan als je ‘smoel ...

 • Annyeonghaseyo

  “Laat het nu maar gebeuren.” De stem die in ieders hoofd schalde en zo af en toe zijn weg naar buiten vond. De laatste paar dagen voor vertrek leeft in huize Dekkers eenieder weer in zijn eigen bubbel. Eigen gedachten. Het is wel anders dan het vorige avontuur dat we samen aangingen, ...

 • Zoveel moois…

  Op het vliegveld van Sevilla. Dat is waar ik me nu bevind. Ik zit te wachten op de aankomst van m’n schatje, terwijl jullie denken: heb ik wat blogs gemist? In het laatste blog was ‘ie nog op weg naar Valencia. Maar geen bang. Je hebt geen blogs gemist. De ...

Vrienden van

 

§

 

Allesvan.nl

Allesvan.nl is een startpagina over dorpen of regio’s in Nederland. De regio Alphen-Chaam heeft ook een link. Op deze website hebben we ook geblogged.

Motorreisusa.org

Pierre en Monique Schoonen, die niets liever willen dan de voor hun ultieme vorm van leven. Geïnspireerd door motoren, country & western, long-lasting avonden aan een kampvuur en verkerend in prettig gezelschap. Laat je inspireren: This country wants you!

Cubewebdesign.nl

Een eigentijdse draai geven om uw bedrijf goed in de markt te zetten? Stephen Franzen denkt in oplossingen, niet in problemen. Een zeer gedreven persoon met oog voor persoonlijk contact. No nonsens; what you see is what you get!

Fietsjunks.nl

Fietsen is hun passie. Op zoek naar steeds weer nieuwe uitdagingen. Elmar en Ellen maken meer plannen, dan de krant edities uitgeeft. Volg hun avonturen en laat je meevoeren als in een droom.

The Sun Shop.nl

Na er zelf een te hebben aangeschaft was ik helemaal verkocht. Ben je op zoek naar een miniatuurfiets met oog voor detail? Dan moet je bij Dennis van Dongen zijn.

Ontmoetingen onderweg

www.horizonterre.fr

Elias reist de wereld rond om culturen te leren kennen, maar ook om te bekijken hoe het staat met het afvalmanagement in verschillende landen nu en hoe hier mee om te gaan in de toekomst.

www.leavewithoutpay.com

Nancy en Dave komen uit Australië en besloten het drukke leven in te ruilen voor de vrijheid van de fiets. We kwamen ze tegen in Turkije en wie weet weer in Australië!

www.twoonfourwheels.com

Pete en Mary, twee creatieve fietsers uit Guernsey gaan naar de andere kant van de wereld en verder. We hebben ze ontmoet in Iran en Uzbekistan en we fietsten samen door Tadjikistans Pamirs. Voor uitgebreide visum informatie kijk je op hun website. (R.I.P. 13 FEBRUARI 2013)

www.velosophie.ch

Tobias en Marianne uit Zwitserland proberen in een jaar van Zwitserland naar Hongkong te fietsen. Samen met hen fietsten we door Tadjikistan.

www.gettingnowhere.net

Matt en Anna uit Polen ontmoetten we in Turkije. Kijk op hun website voor de zeer inventieve fietsen.

www.drahtesel-riders.blogspot.com

Wil je een voorbeeld van ontspannen naar het Oosten tuffen? Kijk op de site van Erika en Albert.

www.threewheeling.net

Keith en Tamar fietsen thuis om het hardst. maar op reis bundelen ze hun krachten. Van Engeland naar Oz op de tandem.

www.charliewalkerexplore.co.uk

Solo fietser uit Engeland die niet bang is voor de extreme werkelijkheid. In de winter door Tibet op zijn fietsje of met een paard door Mongolië.  En voorlopig is hij pas op de helft.

www.west2eastcoast.com

Wycher uit Castricum fietste met ons het eerste deel door China. En we lachten ons rot om zijn imitaties van alle cabaretiers die er zijn! Hij is voor ‘right to play’ naar Shanghai gefietst.

www.guitarbiking.com

Onze muzikale zuiderburen Bert en Illissa fietsten hun droom. Daarbij zetten ze zich vaak in voor een goed doel en maakten muziek voor wie het wilde horen.

www.frankvanrijn.nl

Wie kent ‘m niet. Mooie, humoristische verhalen van een man wiens fiets echt een verlengstuk is van z’n lichaam. Doe inspiratie op, terwijl je jezelf een breuk lacht.

Meeste reacties op

Expect the unexpecte

Terwijl ik met het lood in m’n benen de twaalf ...

We did it!

Zo nu en dan verschijnt er een grijns op mijn ...

Ringtuuttuutpeppepho

De groene zeeschildpad Mijn hoofd maakt overuren. Met vlagen is het ...

Poesbijk touchdown

De dames van de howdy-doody douane waren heel content met ...

Over de meet

“Met de volgepakte fietsen op de foto voor dat operagebouw ...